search
arrow_drop_down_circle

Fakta om gas - gode grunde til gas

- er du brændt varm på en gammel flamme?

Du hjælper miljøet

Bygas består af 50 % atmosfærisk luft og 50 % gas. 30 % af gassen er CO2-neutral biogas og resten er naturgas. Natur- og biogas forurener langt mindre end kul eller olie, der bl.a. bruges til at fremstille el.

Hvor meget CO2 bruger du, når du opvarmer to liter vand fra 10 til 100°C? Gram CO2
(1 gang)
Kg CO2
(150 x om året)
Elkoger 84 13
Gaskomfur 96 14
Induktionskogeplade 112 17
Glaskeramisk kogeplade 140 21
Gammeldags kogeplade 168 25

Kilde: Energitjenesten.dk (2015)

Gastronomer siger gas

Temperaturen kan lynhurtigt reguleres op og ned. Derfor arbejder professionelle kokke helst ved et gasblus, så de hele tiden har maksimal kontrol over madlavningen.

Let at gøre rent - og lækkert design

Moderne gaskomfurer er lette at gøre rent. Du kan fx få modeller med glasplader i stedet for buet emalje. Og de fleste riste af støbejern kan komme i opvaskemaskinen.

Det er en myte, at gassen fedter. Det er kun fedtet fra maden, der fedter, hvis det sprøjter – og det gør det kun, hvis du steger ved for høj temperatur.

Se de lækre design-løsninger

Ingen kulilte

Der er flere myter om gas. Bygassen er ikke giftig – den indeholder ikke kulilte. Der er altså ingen risiko for kulilteforgiftning. Der er dog tilsat et lugtestof, som gør, at du vil opdage selv små utætheder.

Alle nyere gaskomfurer har desuden flammesikring: Hvis flammen går ud, så slår gassen fra - det er godt, hvis der er gennemtræk, eller for familier med små pilfingre.

Masser af plads med gas

Hvis køkkenet skal bygges om, er det ingen sag at gemme den lille gasmåler i et skab. I dag kan du få næsten usynlige installationer. Måleren er gratis, men du betaler selv for at vvs'eren installerer den.

Ingen energispild

Der spildes ikke energi til opvarmning af fx kogepladen. Du slipper også billigere med de grønne afgifter, fordi gas forurener mindre end el.

Overvejer du gas?

Så ring til Installationsafdelingen på 38 18 53 53 og hør hvordan.

Gas andre steder

København, Hvidovre, Rødovre, Tårnby, Frederiksberg - og Aalborg kommune har bygas2 - eller bare bygas. Andre steder i landet bruger man 100% naturgas - enten til madlavning eller opvarmning. Spørgsmål og svar om bygas

Hvad synes du om denne side?