search
arrow_drop_down_circle

Forebyg problemer

Hvis du vedligeholder bare en gang om året, bliver risikoen for dårlig lugt og stoppede afløb meget mindre.

Se dine egne kloakrør

I kommunens byggesagsarkiv kan du se:

  • brønde og - forhåbentlig - de synlige dæksler
  • hvordan brønde og rør m.m. er forbundet

Vandlåsen

1. Hjælp vandet med at løbe bort, og minimer risikoen for lugt-problemer: Rens vandlåsen under dine håndvaske med knofedt - ikke kemikalier. Hvis du bor i lejlighed, så skal alle beboerne selv rense dem.

2. Minimer risikoen for dårlig lugt og besøg af rotter i kælderen: Hvis du har gulvafløb i et kælderrum, så sørg for at vandlåsen er fyldt med vand. Det gælder også andre vand-installationer, der bruges sjældent.

Sandfangsbrønde mm.

3. Rens dine tagrender for blade.

4. Rens brønden for enden af nedløbsrøret (tagvandsbrønd) og andre sandfangsbrønde for blade m.m. mindst en gang om året, gerne efterår. Brønden skal være fyldt med vand til lige over afgangsrøret. Så er brønden sandsynligvis tæt og fungerer godt.

Hvis der kommer vand ind i din kælder, kan det også skyldes, at der er hul på tagvandsbrønden eller på nedløbsrøret til brønden (tagvandsrøret).

Samlebrønde

5. Undersøg brønde, der samler flere kloakrør (samlebrønde). De skal være tørre, eller der må kun være vand i bundrenden. Hvis brønden er fyldt med vand, eller vandet står stille, så kan det tyde på, at brønden er stoppet længere fremme (nedstrøms).

Foto: Tegning af tagvandsbrønd (klik for større billede)
Tagvandsbrønd - stor tegning


Blade kan stoppe kloakken til

Foto: Kloakrenser
Kloakrenser

Find os her

facebook twitter inster

Hvad synes du om denne side?