Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

Vafler med cremefraiche og solbærsyltetøj

Ingredienser (6 pers. / ca. 40 hjerter)

3 æg
250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
½ tsk. groft salt
1 tsk. sukker
1½ tsk. bagepulver
1½ dl mælk
1 dl pilsnerøl
½ spsk. flydende fedtstof

Tilbehør
4 dl cremefraiche 18 %
200 g solbærsyltetøj

Sådan gør du

Del æggene og pisk hviderne stive. Bland mel, salt, sukker og bagepulver i en skål. Kom mælk og øl i og pisk det sammen.

Tilsæt æggeblommer og revet citronskal. Hæld 3 spsk. fedtstof i dejen - gem ½ spsk. til vaffeljernet. Vend de piskede hvider i dejen til sidst.

Varm vaffeljernet godt igennem.

Kom den halve spsk. fedtstof på til det første hold vafler. Hæld ca. 1 dl dej på, luk jernet sammen og bag vaflerne lysebrune på begge sider.

Server vaflerne varme med kold cremefraiche og solbærsyltetøj til.