search
arrow_drop_down_circle

Undervisningsmateriale om energi

Du kan låne et trykt klassesæt gratis hos os.

Eller du kan downloade det her på siden.

Miljø går igen i alle materialer.

Kontakt os
38 18 50 00
Send e-mail
Her bor vi

Du er også meget velkommen til at ringe og få en snak om, hvad vi kan tilbyde din klasse.

De nævnte klassetrin er kun vejledende og er ikke altid oplyst af producenten.

Generelt om energi

 

KlimaNØRD
Elevbog om klima og energi. Indeholder masser af eksperimenter og løsninger, lav fx din egen lomme-vindmølle. Lavet af CONCITO og en række organisationer.

Download hos Coop Skolekontakten
Det lille energi-kørekort
Det lille energikørekort er målrettet mod 1.-2. klasse og indeholder øvelser, opgaver, projektoplæg, overheads, certifikater, lærervejledning og meget mere. Forløbet afsluttes med, at eleverne får et energikørekort. Lavet af vvs-branchens Uddannelsesnævn.

Downloades hos EVU
Energikonsulenten
Komplicerede naturfaglige fænomener og hændelser bliver til spændende læring, hvor eleverne i de ældste klasser kan lege, forsøge og eksperimentere sig frem til resultater. Materialet kan bestilles gratis og sendes. Lavet af vvs-branchens Uddannelsesnævn.

Download

Vand

 
Vand og vandforsyning
Materialet dækker over opgavesæt, nyttige links, forsøg og lærervejledning, der giver mulighed for at gennemføre et spændende og lærerigt forløb om vand i 1.-6. klasse. Lavet af vvs-branchens Uddannelsesnævn. Materialet kan bestilles gratis og sendes.

Download
Lille frøken dråbes fantastiske rejse
Undervisningsmateriale i tegneserieform, der handler om vandets kredsløb. Vi følger lille frøken dråbe på hendes vej fra sky over å, kloak og rensningsanlæg til sky igen.
Materialet henvender sig primært til 3.-6. klasse. Kan lånes i klassesæt i en aftalt periode. Lavet af entreprenørfirmaet Aarsleff.

Download (smagsprøve)

Kloak

 
Kemien i din hverdag
Materialet består af opgaver og forsøg, opdelt efter de forskellige rum i hjemmet. Det er også muligt at uploade fotos, interviews og film.
Materialet henvender sig til 5. klasse og opefter. Lavet af Coop.

Se mere og download

Varme

 
Fjernvarmeskolen
Eleverne skal præsentere PowerPoints med indhold fra en eller flere af de 10 opgaver, som kommer hele vejen rundt om fjernvarmen. Desuden findes 14 filmklip, en quiz og en konkurrence til eleverne. Materialet henvender sig til 7.-9. klasse.
Dertil kommer en lærervejledning. Lavet af Fjernvarmens Informationsfond.

10 opgaver til eleven
Det mystiske rør i jorden - en bog om fjernvarme
En god historie og en masse fakta-bokse med spændende oplysninger om fjernvarmen i Danmark. Følg Mulle Muldvarp og Regner Regnorm på deres vej gennem jorden for at følge det mystiske rør. Materialet henvender sig til 3.-7.klasse.
Materialet findes også elektronisk

El

 
Det store energi-kørekort
Energi-kørekortet findes i to udgaver, nemlig "Det lille energi-kørekort" målrettet 1.-4. klasse - og "Det store energi-kørekort" målrettet 4.-6. klasse. Undervisningsforløbet er opbygget af otte grundlæggende forsøg med energi, og forløbet afsluttes med, at eleverne får et energi-kørekort. Lavet af vvs-branchens Uddannelsesnævn.

Materialet kan downloades hos EVU
Tænker du el-sikkert? Er du el-tjekket?
Flotte og spændende hæfter om elsikkerhed. Emnet er præsenteret som cases suppleret med faktabokse, spørgsmål og opgaver. Materialet giver eleverne større viden om, hvordan man behandler el-apparater korrekt og undgår el-ulykker uden at skabe unødig frygt. Lavet af Elektricitetsrådet.
Materialet egner sig til henholdsvis 5.-6. og 7.-9. klasse. 

Download

 

 

 

Hvad synes du om denne side?