Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

Frederiksberg Forsynings brændte mandler med krydret drys

Brændte mandler hører julen til, og kan købes på nærmest hvert gadehjørne i juletiden. Man kan også lave dem selv, og det er faktisk ret enkelt. Sædvanligvis består denne søde, knasende julegodte kun af mandler og sukker. Her er der tilsat et drys af kanel, lakrids og salt for at give mandlerne et tvist og en mere moderne smag.

Ingredienser

200 g mandler

200 g sukker

½ dl vand

Drys:

1 tsk stødt kanel

1 tsk rålakridspulver

1/4 tsk fint salt

Sådan gør du

  • Bland ingredienser til drys i en lille skål. Find et stykke bagepapir frem og læg det på en overflade, der kan tåle varme.
  • Put mandler, sukker og vand i en bred gryde eller på en pande. Tænd blusset på middelhøj varme og læg låg på, mens ingredienserne varmer op - så sparer du på energien.
  • Rør en gang imellem rundt og sørg for, at alt sukker smelter. Fjern låget og kog mandlerne i sukkermassen et par minutter.
  • Når vandet er fordampet og sukkeret krystalliserer, skrues lidt ned for blusset. Rør konstant i mandlerne, mens sukkeret smelter på ny.
  • Pas på – det kan hurtigt brænde på. Når mandlerne siger ”knæk”, er de ved at være færdige.
  • Fordel mandlerne ud på bagepapiret og drys krydderiblandingen over. Tag fat i de fire hjørner og ryst mandler og krydderier sammen, så alle mandler bliver krydret. Efter afkøling er mandlerne klar.