Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

Hjemmelavet rødkål

Syltet rødkål er det traditionelle tilbehør til flæske- og andesteg, og er nærmest uundværlig, når julen skal være dansk. Men rødkål hører ikke kun julen til, så heldigvis kan det holde sig et par måneder uåbnet på køl. Rødkål kan syltes på mange måder, og her er én med stjerneanis, kanel og nelliker. Uanset hvad, smager den hjemmelavede altid lige en lille smule bedre end den købte...

Opskriften giver ca. 2 liter rødkål.

Ingredienser

1 helt, friskt rødkål (1,5-2 kg)
4 dl solbærsaft
1 dl sukker
4 dl lagereddike
2 hele kanelstænger
3-4 stjerneanis
10 peberkorn
1 tsk nelliker
2 tsk salt

Du skal også bruge:
Sylteglas eller genbrugte konservesglas.

Sådan gør du

  • Pil de yderste blade af rødkålen og del den i kvarte. Fjern den grove stilk og snit kålen fint. Du bestemmer selv, om det skal være fint, groft, i strimler eller tern.
  • Knus stjerneanis, peberkorn og nelliker let i en morter og kom dem sammen med kanelstænger i et kaffefilter eller osteklæde og luk det med bomuldssnor. Find en stor gryde og kom alle ingredienser heri.
  • Bring gryden i kog. Rødkålen vil falde sammen under opvarmning. Lad rødkålen simre under låg i ca. 30 minutter. Rør en gang imellem, men pas på, at krydderiposen ikke går i stykker. 
  • Omkring 10 minutter inden rådkålen er færdig, skoldes glassene ved at hælde en smule kogende vand i, lukke låget og ryste, så vandet rører alle overflader. Pas på - det kan sprøjte ud ved låget, så slut et viskestykke omkring.
  • Kom den kogende rødkål i glassene med fx en suppeske og tryk det sammen, så de fyldes op. Luk låget omgående.
  • Afkøl glassene på køkkenbordet eller i vindueskarmen og opbevar dem derefter ved maksimalt 5 grader.