search
arrow_drop_down_circle

Solenergi

Solceller leverer strøm til en ventilator, som fjerner fugt - og giver et bedre indeklima

Når solen skinner, producerer solcellerne strøm til en ventilator. Så undgår man vinterfugtige sommerhuse og får et rart indeklima. Solpanelet er gratis i drift, da det ingen strøm kræver. Et solpanel til et sommerhus koster fra 3-10.000 kr., afhængig af størrelsen.

Solceller leverer strøm til mindre apparater

Selv på en overskyet dag kan dagslyset have en effekt på 300 Watt/m2. Solceller omdanner en del af denne energi (10-12 %) direkte til elektricitet. Det svarer til omkring 100-120 Watt pr. m2 solceller (på en solskinsdag). Solceller virker både sommer og vinter. Mindre anlæg til fritidshuse har batteri-backup og koster fra ca. 3.000 kr. De kan fx drive tre lysstoflamper og et fjernsyn om sommeren.

En solfanger varmer vand op  

En solfanger kan lave varmt vand. Det kan være en god idé i sommerhuse, der primært bruges om sommeren. En solfanger "opsamler" solens energi, og et rørsystem leder solvarmen til en lagertank, hvor varmen overføres til varmt brugsvand – så man kan i sommermånederne dække behovet for varmt vand 100 %. Selv på dage, hvor solen ikke skinner hele tiden, opvarmes vandet i varmtvandsbeholderen til fx "kun" 30° C. Solfangere kan integreres harmonisk i selve taget med skjulte rørforbindelser, hvis der er hældning nok på taget. Et samlet solvarmesystem koster ca. 15 - 25.000 kr. inkl. moms (ved 2-4 personer i husstanden). Når du bruger en solfanger til at varme vandet op i stedet for at bruge strøm, sparer du mindst 20-30 % af el-udgiften til opvarmning af vand.

En varmepumpe varmer sommerhuset op

Endelig kan du bruge en luft til luft varmepumpe til at varme sommerhuset op: Du bruger kun 1/4 af udgiften til opvarmning af huset!

Se mere om solceller hos bolius.dk


Solfanger til varmt vand på hus på Frederiksberg.

www.solenergi.dk
www.sparenergi.dk
www.velux.dk

Find os her

facebook twitter inster

Hvad synes du om denne side?