search
arrow_drop_down_circle

El til varmt vand (bruser og vandhaner)

Elvandvarmeren er en grådig energisluger!

Temperaturen på vandet i elvandvarmeren bør være 55-57°C. Hvis temperaturen er lavere, er der nemlig risiko for sundhedsskadelige bakterier (legionella). Hvis temperaturen er højere, bruges der unødvendigt meget energi, og der er risiko for skoldning og kraftige kalkbelægninger på varmelegemet, dvs. kortere levetid på anlægget.

Hvornår kan den slukkes?

Det kan kun betale sig at slukke for den, hvis huset står tomt i 5 dage eller mere. Hvis du slukker elvandvarmeren nogle timer før afrejse, så får du gratis eftervarme.
 
Det kan altså ikke betale sig at slukke for elvandvarmeren om dagen og kun tænde om aftenen. Det koster for meget i genopvarmning. 

Gennemstrøms-elvandvarmere

Hvis du ikke opvarmer sommerhuset om vinteren, kan gennemstrøms-elvandvarmere ikke anbefales. Der er nemlig risiko for frostsprængning, da anlægget ikke kan tømmes ordentligt for vand. Det kan heller ikke afkalkes og har kort levetid. Men til gengæld er forbruget lavt.

Rør med det varme vand: Så korte som muligt

Varmtvandsrørene bør være så korte som muligt, for selv isolerede rør taber varmen. Det er også godt at kontrollere jævnligt, om elvandvarmerens afgangsrør er helt koldt om morgenen. Hvis røret ikke er koldt ½ m fra vandvarmeren, siver der måske vand ud, fx fra en dryppende vandhane eller fra et utæt rør.

Find os her

facebook twitter inster

Hvad synes du om denne side?