search
arrow_drop_down_circle

Hårde hvidevarer

Det kan for det meste ikke betale sig at genbruge de gamle køleskabe og frysere fra helårsboligen i sommerhuset, for de har som regel et højt energiforbrug. De store temperatursvingninger i sommerhuse stiller også store krav til køleskabe og frysere.

Vælg det rigtige køle-fryseskab

Du er en god ide at vælge et køle-fryseskab med to termostater (én i fryseren og én i køleskabet). Især hvis skabet står i et sommerhus, der er uopvarmet om vinteren.

Hvis der kun er én termostat, og temperaturen i rummet falder til fx 5 grader, så aktiverer termostaten ikke kompressoren, fordi temperaturen uden for køleskabet er den samme som inden for. Uden kompressoren kan fryseren ikke holde temperaturen på -18 grader, og maden tør op!

Køle-fryseskabe med to kompressorer er også hurtigere til at fryse dine indkøb. Og du kan slukke for køleskabet eller fryseren separat.

Hvis køleskabet står få meter fra stuen eller soveværelset, kan du også overveje en model, der ikker larmer for meget.

Du kan finde modeller med et lavt forbrug fx på pricerunner.dk

Optimal temperatur

Den optimale temperatur er 5 grader i køleskabet og -18 grader i fryseren. Så bruger apparaterne den optimale mængde energi for at køle madvarerne bedst muligt.

Sluk, når sommerhuset ikke bruges

Det kan godt betale sig at slukke for køleskabet, hvis huset ikke bruges 5 dage i træk, fx fra søndag til fredag. Lad døren stå åben (til køleskabet!) - for at undgå dårlig lugt i køleskabet.

Køb eller lån en strømmåler / sparometer til stikkontakten og mål forbruget. Og vær klar til en gyser!

Se en oversigt over hvidevarer m.m. på www.sparenergi.dk

Find os her

facebook twitter inster

Hvad synes du om denne side?