Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

Grønne tage hjælper kloakken

Nyt våben mod monsterregn

Et gårdlaug af ejer -, andels-, og lejerforeninger på Frederiksberg har anlagt 12 grønne tage på ejendommenes cykelskure.

Vildfarne kloakdæksler eller oversvømmede veje og kældre på grund af overbelastede kloakker er heldigvis et sjældent fænomen på Frederiksberg.

Det skyldes først og fremmest de mange kilometer velfungerende kloakrør, som Frederiksberg Forsyning holder et vågent øje med.

Men med de klimaforandringer som kan forventes skal der tages forbehold. Og det er netop, hvad et gårdlaug på Frederiksberg som består af ejer -, andels-, og lejerforeninger på Roarsvej, Sindshvilevej, Adilsvej og Falkoner Allé har besluttet.

De vil også være med til at aflaste kloakkerne, når himlens sluser åbner sig for alvor. Derfor har gårdlauget for nylig anlagt såkaldte grønne tage på ejendommens 12 cykelskure, og i den nærmeste fremtid bliver foreningens mange skraldeskure også en del af projektet.

50 procent af regnvandet

Et grønt tag består typisk af færdigkøbte måtter med flotte og miljørigtige mosser og andre stenurter, som lægges direkte på en membran på taget. Et grønt tag opsuger og fordamper omkring 50 procent af regnvandet på årsbasis.

Det grønne tag er isolerende om vinteren og kølende om sommeren. Samtidig er det også med til at forlænge tagets levetid, fordi sollyset ikke nedbryder taget. Det grønne tag kan også pynte i landskabet, især ovenfra, og derved skabe nye arkitektoniske muligheder.

Et grønt tag kan kun anlægges på tage med en hældning på op til max. 30 grader, som samtidig er fladt. Derfor er skiffer og tagpap velegnet, mens tegl og eternit ikke kan bruges.

Man spænder en vandtæt membran ud over taget. Herpå lægges selve blomstertaget, som er nogle måtter – lidt i stil med rullegræs. Et grønt tag vil typisk holde i 50 år, og det er stort set vedligeholdelsesfrit.

De grønne tage egner sig til alle typer ejendomme og er en af de metoder, som kan bruges med stor succes for at aflaste vores kloakker, når vi bliver ramt af f.eks. skybrud eller monsterregn.

 



Find os her

facebook twitter inster