Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

Nyheder



Frederiksberg er den første by i Danmark med fuldt dækkende Smart City-netværk

Frederiksbergs nye netværk, der dækker hele byen, er på plads og de første smarte løsninger er koblet på. Det blev markeret mandag den 10. september.

Smart City-netværket, der blev sat op i byen i 2017, blev indviet den 10. september med et arrangement hos Frederiksberg Forsyning. Her bød borgmester Jørgen Glenthøj (C) velkommen og kom bl.a. ind på, at det er hele byens net, og at netværket giver virksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre mulighed for at afprøve Smart City-teknologier. 

Netværket er en forudsætning for, at Frederiksberg kan tilbyde smarte løsninger til gavn for dem, der bor og arbejder i byen. Frederiksberg skiller sig ud fra andre byer ved at være den første kommune med et netværk, der dækker så massivt, og det er designet, så det er nemt at opdatere, når nye teknologier viser sig ude i fremtiden.

Frederiksberg Kommune og Forsyning har et samarbejde om netværket. Udvalgsformand Jan E. Jørgensen (V) uddybede under arrangementet de mange muligheder, netværker bringer med sig, at det blandt andet kan bruges til at indsamle forbrugsdata, overvåge ledningsnettene og informere om ledige parkeringspladser. Der er allerede sat en lang række projekter i gang.

   

Publiceret: 13-09-2018