Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

Madlavning - spar penge og CO2

  1. Brug gaskomfur - en stadig større andel af bygassen er baseret på biogas fra bl.a. renseanlæg.
  2. Læg låg på gryden og spar 30% energi.
  3. Indstil din ovn på varmluft og udnyt, at du kan bruge flere plader i ovnen på en gang.
  4. Forvarm ikke ovnen, men vent med at tænde ovnen til du kommer maden ind. Læg fx 5 minutter oveni tilberedningstiden.
  5. Brug også eftervarmen i ovnen, dvs. sluk lidt før maden er færdig, og lad den blive stående i ovnen 5-15 min.
  6. Tø op i køleskabet. Maden har bedst af at tø langsomt op - og afgiver samtidig kulde til køleskabet.
  7. Brug mikroovnen til at tilberede små portioner af mad - og brug den især til opvarmning af rester. I en mikroovn er der ingen spildvarme!
  8. Brug gerne opvaskemaskine, men skyl ikke service af, inden du sætter det ind, for så ryger vandbesparelsen.