Madlavning - spar penge og CO2
- Brug gaskomfur - en stadig større andel af bygassen er baseret på biogas fra bl.a. renseanlæg.
- Læg låg på gryden og spar 30% energi.
- Indstil din ovn på varmluft og udnyt, at du kan bruge flere plader i ovnen på en gang.
- Forvarm ikke ovnen, men vent med at tænde ovnen til du kommer maden ind. Læg fx 5 minutter oveni tilberedningstiden.
- Brug også eftervarmen i ovnen, dvs. sluk lidt før maden er færdig, og lad den blive stående i ovnen 5-15 min.
- Tø op i køleskabet. Maden har bedst af at tø langsomt op - og afgiver samtidig kulde til køleskabet.
- Brug mikroovnen til at tilberede små portioner af mad - og brug den især til opvarmning af rester. I en mikroovn er der ingen spildvarme!
- Brug gerne opvaskemaskine, men skyl ikke service af, inden du sætter det ind, for så ryger vandbesparelsen.