search
arrow_drop_down_circle

Stegte sild i varm eddikelage

Sådan ville restauratør Jørgen Krabbenhøft, Cafe Lindevang, tilberede en af sine foretrukne frokostretter:  

Ingredienser

12 ferske sildefileter
salt og peber
100 g hvedemel
50 - 100 g plantemargarine eller smør
 
Eddikelage
2 dl eddike
300 g sukker 
 
Pynt
Løgringe
Tomatskiver
Frisk dild
 
Tilbehør: Rugbrød 

Sådan gør du

Læg de rensede sildefileter med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber, fold dem sammen og vend dem i melet. Smelt margarine eller smør på en pande og steg sildene på begge sider, til de er gyldne og sprøde, ca. 4 min. på hver side. Læg dem i et dybt fad.
 
Kog eddike og sukker op sammen i en gryde og hæld den varme lage over de nystegte sildefileter. Server sildene lune, pyntet med rå løgringe, tomatskiver og frisk hakket dild.
 
Det vil ikke være upassende at nyde øl og brændevin til sildene.
 

Hvad synes du om denne side?