Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

Nyheder



Vandledning fra Renæssancen dukket op ifm. udgravning af skakt

Kalvebod Brygge Skybrudstunnel: Da entreprenørerne i sidste uge gik i gang med at grave ud til skakt, dukkede der flere levn fra fortiden frem: et latrin, et fundament til en bygning, en del af noget, der formentlig har været et bolværk og en vandledning fra 1600-tallet.

Når anlægsprojekter foregår i områder, hvor der er stor sandsynlighed for at støde på arkæologisk materiale, er der altid arkæologer med på sidelinjen. Sådan var det også på byggepladsen på hjørnet af Vodroffsvej og Gammel Kongevej.

Lige nu er arkæologerne i gang med at dokumentere fundene. Forventningen er, at deres arbejde er overstået i slutningen af denne uge, uge 32. At anlægsprojektet er stødt på arkæologiske fund giver ikke anledning til forsinkelser, for der er – som det er normen – taget forbehold for lige præcis en situation som denne i anlægsplanen.

Når arkæologernes arbejde er slut, tager entreprenørerne over igen og fortsætter arbejdet med at udgrave skakten. Udgravning af de første 9 meter forventes at gå hurtigt. På de næste 10 meter er undergrunden mere genstridig, da den består af kalk. Kalk er så hårdt, at det skal bankes ud. Arbejdet med at bore skybrudstunnelen fra Vodroffsvej/Gammel Kongevej mod Halmtorvet forventes at gå i gang i november.

 Et latrin af ældre dato bliver grundigt dokumenteret.En gammel vandledning fra 1600-tallet er dukket op af undergrunden

   

Publiceret: 09-08-2022