search
arrow_drop_down_circle

NyhederDroner kan afsløre utætte fjernvarmerør

Droner er nyttige hjælpere, når forsyningen af fjernvarme vedligeholdes

Update pr. 22. marts: På grund af ustabilt vejr med vind og nedbør forlænger vi perioden for udsendelse af droner indtil 5. april 2018.  

Frederiksberg Forsyning sender i perioden 22. februar – 18. marts droner ud for at termografere Frederiksberg. Det er anden gang, vi har droner til at hjælpe os med at lokalisere eventuelle utætte fjernvarmerør som del af vedligeholdelsesarbejdet.

Denne gang gælder det området syd for Smallegade/Gl. Kongevej og vest for Ndr. Fasanvej/ Sdr. Fasanvej. Flyvningerne finder sted mellem kl. 23 og 06, så du skal være natteravn for at spotte dem. Det er ikke til at sige præcis hvor mange flyvninger, der bliver nødvendige, da vejrforholdene spiller ind på, om dronerne kan komme på arbejde. Regn på vejene duer ikke, da det giver usikre temperaturmålinger, og vinden må ikke være for hård.

Termografi er en måde at udføre temperaturmålinger på ved hjælp af varmestråling, hvor man bruger et infrarødt kamera. Frederiksberg Forsyning kører termografering med droner som et pilotprojekt. Den traditionelle måde at termografere fjernvarmenettet på er at køre rundt efter et kort med et kamera monteret på taget af en bil.

Dronerne bliver styret af selskabet Drone Systems.

   

Publiceret: 22-02-2018

Find os her

facebook twitter inster

Hvad synes du om denne side?