Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

NyhederVi varsler termografering med drone i perioden 12.-30. december

Fjernvarmenettet i byen skal termograferes fra luften af en drone.

Vi har mange kilometer fjernvarmerør at holde øje med på Frederiksberg, og med droner til jævnligt at termografere kan vi få et meget præcist overblik over, hvor der eventuelt er utætheder og derved hurtigt gøre noget ved det til gavn for både CO2-regnskabet og varmeregningerne og samtidig mindske lokale gravegener.

Fra luften kan dronen med en termisk sensor måle varmeudstråling og skabe et billede af det. Det er ikke almindelige billeder der tages, men derimod en grafisk mosaik, hvor man kan identificere unormalt høje temperaturer og dermed sandsynligheden for et varme- og vandtab.

Der er en række forhold, der skal være i orden for, at det overhoved er muligt at termografere med droner.

For at få de bedste resultater og de rigtige temperaturer sender vi dronerne i luften, når det er koldt.
Der må ikke være regn eller våd asfalt, for så kan de ikke måle de rette temperaturer. Der må også kun være middelvind under 8 meter i sekundet, ellers kan de ikke flyve stabilt.

Grundet ovenstående er det svært præcist at fortælle, hvornår der flyves, men vi varsler planlagte flyvninger i perioden den 12.-30. december 2022.


FAKTA OM DRONEN

Dronen flyver i 80-120 meters højde, og man vil muligvis kunne høre en svag brummen fra den.

Dronen tager ikke almindelige billeder. Den måler kun elektromagnetiske stråling i bølgelængderne
7,5 – 14 µm med en termisk sensor. Intensiteten omregnes til en faktisk temperatur. Temperaturen tildeles en farve og deraf opstår termografibillederne.

Termograferingen udføres af Drone Systems for Frederiksberg Forsyning. Der skal to personer til at styre dem og udføre termograferingen.

Læs mere om Drone Systems her: dronesystems.dk

   

Publiceret: 12-12-2022