search
arrow_drop_down_circle

NyhederI den billigste tredjedel samlet set

Priserne på fjernvarme, vand, kloak og bygas er samlet steget med 8 procent i 2019. Det skyldes bl.a., at indkøbspriserne på fjernvarme er steget, og de investeringer i skybrudsløsninger, vi har foretaget, som vil bidrage til at gøre byen robust over for fremtidige klimaforandringer, spiller også ind.

Ser man på den samlede pris for forsyningsarter, vi leverer, er vi dog fortsat i den billigste tredjedel på landsplan. Således lever vi op til vores mål om at forsyne vores kunder til konkurrencedygtige priser uden at gå på kompromis med kvaliteten.

For så vidt fjernvarme er prisen steget med 9 procent i forhold til sidste år, og det betyder fx, at en kunde i en lejlighed på 75 m2, der bruger 15 MWh om året, skal betale 770 kr. mere om året.

Se månedspriser på www.frb-forsyning.dk/maaned.

Hvad angår vand og kloak – altså spildevandsafledning – stiger prisen samlet med 3,32 kr. pr. m3. det vil fx sige, at en familie, der bruger 140 m3 om året, vil i 2019 opleve en stigning på 466 kr. om året.

Ejendomme med erhverv, der afleder mere end 500 m3 spildevand om året, kan opnå en reduceret pris på vandaf­ledning. Se mere på www.frb-forsyning.dk/afgift.

For en bygaskunde med en måler under 5 m3 – hvilket er det normale på Frederiksberg – stiger abonnementsprisen med 50 kr. til 945 kr. om året. Prisen på bygas til kunder med et forbrug under 372 m3 nedsættes med 4,6 procent til 9,98 kr. pr. m3 inklusive afgifter. Kunder, der bruger bygas i køkkenet, ligger i denne kategori. Fx vil man ved et forbrug på 20 m3 opleve en samlet stigning på 42 kr. om året.

Se vand- og kloakpriser

Se varmepriser

Se gaspriser

Eksempler

  • For en familie på fire personer i en bolig på 200 m2 bliver prisen for fjernvarme, vand, kloak og bygas 27.000 kr. om året (vejl.).
  • For en familie på to personer i en bolig på 75 m2 bliver prisen for fjernvarme, vand, kloak og bygas 14.097 kr. om året (vejl.).
   

Publiceret: 04-01-2019

Find os her

facebook twitter inster

Hvad synes du om denne side?