search
arrow_drop_down_circle

NyhederFrederiksberg Forsyning deltog med case ved årets Smart City Challenge Frederiksberg 2019

Stor interesse for at finde klimaløsninger blandt deltagerne i den netop overståede Smart City Challenge Frederiksberg 2019.

Sidste weekend, fra fredag 8. februar til søndag den 10. februar, havde Frederiksberg Kommune inviteret til Smart City Challenge Frederiksberg, hvor 62 entusiastiske deltagere var samlet for at finde smarte løsninger til 4 cases, som var blevet præsenteret for dem.

En af disse havde overskriften Klima og blev præsenteret af Frederiksberg Forsynings planchef Henrik Bay.

Udfordringen for deltagerne var at vise, hvordan byer i fremtiden kan bekæmpe de negative konsekvenser af heat islands, altså varmeøer. Det er områder med bymæssig bebyggelse, som er varmere end det omkringliggende landskab, og dette kan resultere i nogle atypiske vejrsituationer.

Henrik Bay præsenterede forsyningens case og sparrede med de interesserede deltagere. Der var stor lyst til at arbejde med klimaet, og der kom løsninger med overskrifter som ”Mist it up”, ”Smart Citizens”, ”Sensored sunsails” og ”The Arches”.

Henrik Bay var meget imponeret over arrangementet, der osede af energi, innovation og professionalisme.

”Det var helt igennem en fantastisk fed opgave at se så mange engagerede mennesker med en enorm lyst til at gøre en forskel”, siger han. 
 

De øvrige 3 emner

  • Sundhed: Vis os, hvordan udvalgte befolkningsgrupper på Frederiksberg kan motiveres til at bevæge sig mere i deres hverdag. Caseejer: Frederiksberg Kommune & DGI.
  • Mobilitet: Vis os, hvordan Frederiksberg kan blive til Danmarks no.1 elbil-by ved at øge omstillingen til elbiler. Caseejer: Region Hovedstaden.
  • Byens biodiversitet: Vis os, hvordan tab i biodiversiteten på Frederiksberg kan stoppes eller endda vendes. Caseejer: Frederiksberg Kommune.

Vinderen blev ’Woodle – doodle the world’

Gruppen Moving Creativity har udviklet et koncept, der skal motivere de unge teenagepiger til at gå/cykle/løbe mere. Brugerne kan bevæge sig ad en rute, som efterlader et grafisk spor på et digitalt kort, som har form som fx et hjerte. Der er i princippet ingen grænser – de unge bevæger sig og skaber figurer på samme tid.

Se mere om Smart City Challenge Frederiksberg.

Her kan du bl.a. se videoer af gruppernes fremlæggelser.

Er du interesseret i at deltage i Smart City Challenge Frederiksberg 2020? Så skriv til smartcity@frederiksberg.dk  

Se mere om, hvad varmeøeffekten kan medføre i artiklen skybrud stoppede halvmarathon.

Planchef Henrik Bay fra Frederiksberg forsyning sparrer med de unge, der ønsker at udarbejde en klimacase til Smart City Challenge Frederiksberg 2019.

 

   

Publiceret: 15-02-2019

Find os her

facebook twitter inster

Hvad synes du om denne side?