search
arrow_drop_down_circle

NyhederEn hverdag med blødt vand i hanerne er rykket nærmere

Godt nyt til alle på Frederiksberg: Frederiksberg får et nyt vandværk, der kan blødgøre vandet.
 
Frederiksberg Forsyning har 18.12 2019 indgået aftale med Arkil Krüger om at bygge et nyt vandværk inklusive det blødgøringsanlæg, der fra 2022 skal sikre, at alle på Frederiksberg får ensartet, blødt vand.
 
Blødgøring af vandet vil resultere i mindre tilkalkede vandrør og -installationer i hele byen, det vil føre til et reduceret energiforbrug og dermed et mindre CO2-aftryk.
 
Borgmester Simon Aggesen (C) ser frem til, at arbejdet går i gang:
 
”At blødgøre det vand, der sendes ud til byens borgere og erhvervsliv, passer fint med ambitionen om, at Frederiksberg skal være en grøn og klimaneutral by. Det er en investering i det bæredygtige Frederiksberg, vi gerne vil sikre for fremtidens generationer”.
 
På Frederiksberg kan vi med blødt vand se frem til at skulle bruge mindre doser af fx rengørings- og vaskemidler, hvilket både er godt for pengepungen og for miljøet. Og står man for rengøringen, så er der godt nyt. Blødt vand giver færre kalkaflejringer, så det bliver nemmere og mindre strabadserende at gå til kamp mod kalk i badeværelset. Blødt vand belaster også apparater som vaskemaskiner og opvaskemaskiner mindre.
 
”Det er en forbedring, der kommer alle på Frederiksberg til gode, netop fordi blødt vand slider mindre på husholdningsapparater, så de holder længere, og fordi det er med til at skabe et grønnere miljø i vores fælles by”, siger formand for Frederiksberg Vand, Thyge Enevoldsen (Ø).
 
Som kunde kan man altså spare penge i husholdningsbudgettet, men man skal samtidig være opmærksom på, at blødgøringen skal betales via taksterne.
 
For at blødgøre vandet tilsættes der lud, der hæver vandets pH-værdi, så kalken udfældes. Når den proces er slut, tilsættes CO2, som gør pH-værdien neutral igen. Alt vand, både det vand, vi selv pumper op og det vand, vi modtager udefra, føres igennem det nye vandværk og blødgøres, så kunderne modtager ensartet blødt vand. Det blødgjorte vand bliver sænket fra en hårdhedsgrad på 22-30 dh til ca.10 dh.
 
Om det nye vandværk 
Det nye vandværk skal bygges på Frederiksberg Forsynings grund på Stæhr Johansens Vej 38, og arbejdet går i gang i foråret 2020.
 
”Konsortiet Arkil-Krüger glæder sig meget til at levere dette fremtidssikrede vandværk til Frederiksberg, hvor forsyningssikkerhed og drikkevandssikkerhed er i særklasse. Høj kvalitet og løsninger, der bidrager positivt til FN’s verdensmål er helt i tråd med vores egne ambitioner”, samstemmer Mads Andreasen og Leif Bentsen fra hhv. Arkil og Krüger.
 
Vandværket bliver baseret på topmoderne tekniske løsninger af høj kvalitet, som giver mulighed for at forsyne byen med drikkevand på en miljømæssig og økonomisk bæredygtig måde langt ind i fremtiden.
 
Fakta om vandværket 
• Som noget helt unikt indgår et varmepumpeanlæg i vandværket. Varmepumperne skal trække energi ud af drikkevandet og sende varmen videre ind i fjernvarmesystemet. På den måde udnyttes en lokal energikilde, og vi minimerer fjernvarmeforsyningens afhængighed af bl.a. biomasse.
• Desuden bliver der tilføjet supplerende moderne teknologi, som styrker processen med at rense vandet. Og der bliver tilføjet en såkaldt trykstødssikring, som er med til at holde et stabilt vandtryk, hvilket igen er med til at minimere risikoen for brud på rørene.
 
Det nye vandværk skal bygges på Frederiksberg Forsynings grund. Her er formand for Frederiksberg Vand Thyge Enevoldsen, adm. direktør i Frederiksberg Forsyning Søren Krøigaard, projektleder for vandværket Herman Juel og borgmester Simon Aggesen ved at få sig en snak om projektet.
 
 
På billedet ses  stående fra venstre projektdirektør hos Arkil Mads Andreasen og administrerende direktør hos Krüger Leif Bentsen og administrerende direktør i Frederiksberg Forsyning Søren Krøigaard. Siddende fra venstre er  borgmester og formand for Frederiksberg Energi Simon Aggesen og formand for Frederiksberg Vand Thyge Enevoldsen.
 
   

Publiceret: 18-12-2019

Find os her

facebook twitter inster

Hvad synes du om denne side?