Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

Smart city-netværk på Frederiksberg

Vi har sat netværk op på Frederiksberg. Et Smart City-netværk kan forstås som et digitalt lag, der er føjet til byens infrastruktur – og det er fundamentet for at skabe smarte løsninger til gavn for dem, der bor i og bruger byen. 

Hvorfor?

Indsamlingen af data ved fjernaflæsning bliver langt mere effektiv, kunderne slipper for selv at aflæse vandmålerne – og på længere sigt får de bedre muligheder for at følge deres forbrug af vand og varme. 

Vi får desuden bedre mulighed for at overvåge ledningsnettet (rør, pumper m.m.) og til at følge med i, hvordan vores klimatilpasningsanlæg fungerer.

Nettet vil også kunne informere om trafik, vejr og parkeringsmuligheder på Frederiksberg.

Fakta om netværket

  • Frederiksberg er den første by i landet med et så massivt dækkende kommunikationsnetværk.
  • Det er fremtidssikret ved, at det er nemt at opdatere, når der dukker nye teknologier op.
  • Netværket indeholder forskellige teknologier, bl.a. Wifi, fiber, kabler og LoRa.
  • Det består af bl.a.  32 km fiber, 52 km wire og 845 access points.
  • Der er brugt omkring 300.000 kabelstrips
  • Der er sat 45 fiberkrydsfeltskabe og 200 forsyningsskabe op.
  •  Smart City-netværket på Frederiksberg består af et Wifi på 2,4 og 5.0 GHz. Det svarer til de trådløse netværk, der findes i de fleste hjem. Strålingen herfra er således minimal. Sundhedsstyrelsen har ikke fundet anledning til bekymring over de trådløse teknologier. Styrelsen skriver blandt andet: ”Det samlede nuværende vidensgrundlag tyder ikke på, at normal dagligdags brug af trådløse teknologier har negativ virkning på befolkningens helbred.” 
    ​Læs mere 

Netværket er et samarbejde mellem kommunen og forsyningen og ambitionen er at løfte niveauet for, hvordan vi bruger data og nye teknologier til at udvikle Frederiksberg.

Har du spørgsmål?

Kontakt os på:
service@frb-forsyning.dk
Tlf. 38 18 50 00

Find os her

facebook twitter inster