Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

Klima-køkkenskole

Antal elever pr. gang: 12 stk., dvs. ½ klasse.

Undervisningen har en praktisk tilgang til emnet klimavenlig madlavning. Eleverne oplever også, hvad der ikke er klimavenlig madlavning. Halvdelen af eleverne skal nemlig gøre "alt det forkerte", mens den anden halvdel gør "alt det rigtige".

Vi spiser den mad, som vi sammen har lavet, så madpakker behøves ikke.

I december tilbyder vi Frederiksbergs 6. klasser (og 5. og 7.klasser efter aftale) en særlig juleversion af vores klima-køkkenskole. Vi skruer op for julestemningen og laver mad, der smager af jul – og på en mere klimavenlig måde. Der serveres ingen kød.

Ønskes Jule-klimakøkkenskolen i november, så skriv dette i bookingen, eller skriv en mail til skoletilbud@frb-forsyning.dk

Varighed: 5-7 timer

- 1-2 timer til forberedelse inden besøget efter vores undervisningsmateriale

- 3 timers besøg

- 1-2 timer med efterbearbejdning efter vores undervisningsmateriale

 

Sted: Vi mødes foran receptionen på Stæhr Johansens Vej 38 - se mere praktisk information

 

Fag: Madkundskab og natur/teknologi. Vi anbefaler, at forløbet planlægges som et tværfagligt undervisningsforløb i begge fag.

 

Klassetrin: 6. klasse (5. og 7. klassetrin kan deltage efter en snak med os). Efter aftale kan Klima-køkkenskolen også afvikles for 8.-9. klasse, hvor besøget forlænges med 30 min (3,5 time i alt). Med 8.-9. klasse tilføjer vi øvelser om ”det skjulte vandforbrug” og ”CO2 og madkilometer” som perspektivering til det forbrug vi har i klima-køkkenet.

Forberedelse: Se mere nederst på siden.

Læreren er tiltænkt en aktiv rolle - se mere

Pris: For grundskoler fra Frederiksberg er besøget gratis. For andre grundskoler er prisen kr. 200,- + moms pr. besøg.

 

Forberedelse til besøget

Vi kommer - inden jeres forløb - ud på skolen til jer og afleverer et elevhæfte, hvori der er nogle små opgaver inden besøget hos os og lidt forforståelse.

Hent A3-arket til sparetips som laves i klassen og medbringes i Klima-køkkenskolen.