Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

Klimaskole:
Faskiner og pingviner - kan ikke længere bookes

Forløbet Faskiner og Pingviner er desværre ikke længere obligatorisk for Frederiksberg Kommunes 8.klasser - men der er skønne ændringer på vej, så fortvivl ikke.

Vil I gerne på et forløb om klimaforandringer og klimatilpasningsløsninger, så hop ind og book forløbet KlimakLAR eller skriv en mail til skoletilbud@frb-forsyning.dk

 

__________________________________________________________________________________________________________

Hvad er klimaforandringer, hvordan forholder vi os til dem, og hvorfor er LAR-projekter i ZOO nødvendigt (LAR: Lokal Afledning af Regnvand)?

Med udgangspunkt i FN’s verdensmål vil vi komme gennem et undervisningsforløb, der udspiller sig over to dage på Frederiksberg Forsyning og i ZOO. Vi vil stille skarpt på, hvordan vi hver især kan handle en smule anderledes og derved hjælpe bl.a. klimaet på vej. Alle tre spørgsmål bliver åbnet op gennem konkrete og virkelighedsnære eksempler.

Eleverne vil se gode eksempler på klimatilpasning, og ved at inddrage Frederiksberg Forsynings faglige viden om udformning og anvendelse af LAR-anlæg får eleverne en dybere forståelse for, hvordan sådan et anlæg fungerer, og hvordan det kan fjerne de store vandmængder, der kommer i de efterhånden større og større regnskyl. 

Booking

Forløbet udbydes tirsdage og onsdage fra sommerferien til efterårsferien, og igen fra påskeferien og indtil sommerferien (i ugerne 34-41 og 14-26). Første dag er på Frederiksberg Forsyning og anden dag er i ZOO.

Booking foregår således, at man booker besøget på Frederiksberg Forsyning via vores bookingsystem, man vælger den tirsdag eller den onsdag, der passer én, og booker den. Så booker man automatisk ugen efter på samme ugedag i ZOO. Man skal altså kun lave én booking, og man får selvfølgelig en bekræftelse på begge datoer tilsendt.

Er du i tvivl, eller har spørgsmål, så kontakt ansvarlig for skoletilbuddene på Frederiksberg Forsyning på skoletilbud@frb-forsyning.dk.

Skulle I have spørgsmål til besøget i ZOO, kontaktes Gry Lottrup Jyde glj@zoo.dk

Forløbets omfang:

- Afsæt 1-2 timer til forberedelse

- Dag 1: Første besøg hos Frederiksberg Forsyning varer 3 klokketimer inkl. pause

- Dag 2: Andet besøg hos Københavns ZOO varer 3 klokketimer inkl. pause - Husk skolens ZOO-kort og hvide blanket til indgangen.

- Afsæt derefter gerne 2-3 timer eller mere til at arbejde med vores innovationsudfordring - hvis I har mulighed for det

 

Mødested:

Første besøg afvikles hos Frederiksberg Forsyning - se vigtig info

Andet besøg afvikles hos Københavns ZOO - mødested under ZOO-tårnet. Husk skolens ZOO-kort og udfyldt blanket.

  Fællesfagligt fokusområde i fysik/kemi, biologi og geografi.
  Klassetrin: Kun for 8. klasse
  Forløbet udbydes tirsdage og onsdage i ugerne 34-41 og 14-26
 

Forberedelse til første besøg: Se vores video og besvar spørgsmålene i klassen.

Hent lærervejledningen for mere info.

Ved besøg: Klæd jer på efter vejret, for undervisningen foregår udendørs.

  Læreren er tiltænkt en aktiv rolle under besøget.

Pris: For folkeskoler fra Frederiksberg er besøget gratis.

Det er pt. ikke muligt for andre skoler at booke forløbet, men er du interesseret i et forløb om klimatilpasning, så skriv en mail en skoletilbud@frb-forsyning.dk og hør nærmere.