Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

Fakta om gas

Bygassen bliver mere og mere miljøvenlig

Bygas består af halvt luft og halvt gas. 
Ca. 60 % af gassen er CO2-neutral biogas og resten er naturgas. 

Spildevand bliver til biogas

Biogassen bliver produceret af BIOFOS - Danmarks største spildevandsvirksomhed, der renser spildevandet for 1,2 mio. mennesker i hovedstadsområdet. Og vi er medejer.

På virksomhedens renseanlæg bliver dit spildevand fra toilet og køkkenvasken lavet om til biogas. Ved hjælp af et kulfilter bliver gassen renset for svovlbrinte og ammoniak, så gassen er fuldstændig ren og lugtfri, når den sendes videre til kunderne.

Vi bruger altså et affaldsprodukt til at skabe et grønt CO2-neutralt produkt. Det er et eksempel på udnyttelse af ressourcer i verdensklasse. Og et eksempel på en bæredygtig by.

Så når du laver mad på bygas, indgår biogas som en grøn ingrediens.

Gastronomer siger gas

Temperaturen kan lynhurtigt reguleres op og ned, og du kan fysisk se energitilførslen. Derfor arbejder professionelle kokke helst ved et gasblus, så de hele tiden har maksimal kontrol over madlavningen.

Let at gøre rent

Moderne gaskomfurer er nemme at gøre rent. I stedet for buet emalje kan du fx få modeller med glasplader. Og de fleste riste af støbejern kan komme i opvaskemaskinen.

Det er også en myte, at gassen fedter. Det er kun fedtet fra maden, der fedter, hvis det sprøjter – og det gør det kun, hvis du steger ved for høj temperatur.

Gasmåleren er lille

Masser af plads med gas! Det er nemt at gemme den lille gasmåler i et skab. Bor du i hus, kan den måske installeres i kælderen. Måleren er gratis, men du betaler selv en vvs'er for at installere den.

Ingen kulilte

Der er flere myter om gas. Bygassen er ikke giftig – den indeholder ikke kulilte. Der er altså ingen risiko for kulilteforgiftning. Der er dog tilsat et lugtestof, sådan at du selv kan opdage selv små utætheder (meget sjældent).

Alle nyere gaskomfurer har også flammesikring: Hvis flammen går ud, fx hvis der er gennemtræk eller familien har små pilfingre - så slår gassen fra.

Gas andre steder

København, Hvidovre, Rødovre, Tårnby, Frederiksberg - og Aalborg kommune har bygas2 - eller bare bygas. Andre steder i landet bruger man 100% naturgas - enten til madlavning eller opvarmning.


Hvis du overvejer gas?
Så ring til Installationsafdelingen på 38 18 50 00 og hør hvordan.


Find os her

facebook twitter inster