Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

Fakta om gas

Bygassen bliver mere og mere miljøvenlig

Bygas består af halvt luft og halvt gas. 
Ca. 60 % af gassen er CO2-neutral biogas og resten er naturgas.

Biogassen bliver produceret af BIOFOS - Danmarks største spildevandsvirksomhed, der renser spildevandet for 1,2 mio. mennesker i hovedstadsområdet. Og vi er medejer. På virksomhedens renseanlæg bliver dit spildevand fra toilet og køkkenvasken lavet om til biogas. Ved hjælp af et kulfilter bliver gassen renset for svovlbrinte og ammoniak, så gassen er ren og lugtfri, når den sendes videre til kunderne.

Lugtestof afslører evt. udslip

Gassen er tilsat et stof, der lugter og derved afslører udslip. De fleste komfurer har også flammesikring, der lukker for gassen, hvis flammen er gået ud.

Brug gryder, der er lidt større end blusset - for at undgå fedt på komfuret

Det er ikke gassen, men fedt fra maden, der fedter, hvis du steger ved for høj varme. Brug også en gryde/pande, som er lidt større (½-1 cm) end blusset. Så tager flammerne og røgen fra flammerne ikke fedtet med til vejrs. Og så slipper du også for eventuelle sorte kanter langs siderne på gryden.

Gas andre steder

København, Hvidovre, Rødovre, Tårnby, Frederiksberg - og Aalborg kommune har bygas. Andre steder i landet bruger man 100% naturgas - enten til madlavning eller opvarmning.


Har du spørgsmål til din måler?
Så kontakt Installationsafdelingen.


 

Find os her

facebook twitter inster