Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

Julegløgg med rosiner i rød portvin og spanske mandler

Ingredienser:

Gløgg

1½ liter rødvin
1 dl rød portvin
1 dl appelsinsaft
skal af ½ citron
skal af ½ appelsin
4 kanelstænger
2 hele stjerneanis
5 hele, grønne kardemomme
½ spsk. hele, sorte peberkorn
6 hele allehånde
5 hele nelliker
1 vanillestang (kornene)
10 svesker
1 Belle de Boskop-æble 

Fyld

100 g rosiner
1 dl rød portvin
75 g hele, spanske mandler 

Sådan gør du

1 liter rødvin sættes over i en gryde med alle de øvrige ingredienser. Den varmes op til 70 – 80 grader. Gryden fjernes fra blusset og står og trækker under låg i ca. en time. Gløggen sigtes. Den resterende ½ liter rødvin tilsættes ved serveringen.
 
Rosinerne lægges i blød i portvinen, meget gerne et døgn hvis muligt. De hele spanske mandler smuttes og hakkes groft.
 
Gløggen tilsættes rosiner og mandler og varmes op, til den er rygende varm, dog uden at koge. Den serveres med det samme og pyntes evt. med lidt citronskal.

 

Tip!

Put den udkornede vanillestang i gryden og lad den ligge, mens gløggen trækker. Tag den op inden servering.

Du kan også vælge at putte den udkornede vanillestang ned i en lufttæt krukke med sukker. Efter et par uger har du velsmagende og -duftende vanillesukker.