Frederiks Haves fristelser
Opskriften giver 45 stk.
Ingredienser
75 g fløde
15 g tørret skovmærke
90 g smør
250 g god hvid chokolade
50 g ristede finthakkede hasselnødder
60 g ristet hasselnøddemel
Sådan gør du
Kog fløde og skovmærke op og lad det trække til næste dag. Rist hasselnødderne på en pande. Hasselnøddemel laves ved at blende 60 g ristede hasselnødder fint.
Næste dag sigtes skovmærken fra. Smelt herefter fløde og smør over vandbad (eller i mikrobølgeovn på medium effekt) og hæld blandingen over chokoladen. Rør rundt, til massen er ensartet. Tilsæt de finthakkede hasselnødder.
Sæt massen på køl, til den er stivnet - ca. 3 timer.
Form massen til små kugler med teske eller parisiennejern. Tril kuglerne i ristet hasselnøddemel.
Opbevar dem på køl, til de skal spises.