Skip til indhold
arrow_drop_down_circle

Ginger Nuts

En lidt anderledes småkage, som er godt krydret med ingefær. Den stammer fra England og kan give et friskt pust til småkagefadet.

Opskriften giver ca. 60 småkager.

Ingredienser

125 gram smør
225 gram sukker
4 spsk sirup
300 gram mel
1 tsk bagepulver eller natron
3 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødte nelliker
1 æg
50 g syltet ingefær – kan undværes

Evt. 75 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Hak den syltede ingefær meget fint.
  • Bland sukker, sirup og smør i en gryde på mindst 1,5 liter og varm langsomt op under omrøring, til det bliver ensartet. Sukkeret behøver ikke smelte.
  • Bland mel, bagepulver, stødt ingefær, kanel og stødte nelliker i en skål og sigt melblandingen i gryden. Tilsæt 1 æg og den finthakkede, syltede ingefær.
  • Rør dejen, til den er ensartet, men pas på ikke at ælte den, så bliver den for fast. Lad den køle af i 10 minutter.
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft / 170 grader almindelig.
  • Når dejen er kølet af og den er lidt nemmere at håndtere, formes den til små kugler, som sættes på bageplader med bagepapir. Enten kan dejen trilles, eller man kan bruge to teskeer. Der kan være 20 dejkugler på en almindelig plade, for der skal være god plads mellem dem – de flyder ud.
  • Kom kagerne i ovnen og tænd på 150 grader varmluft. Bag kagerne til de er gyldne –25-30 minutter med tre plader i ovnen. Kagerne puffer op under bagningen, men falder sammen, når lågen åbnes. Sådan skal det være.
  • Tag de færdige kager ud af ovnen og træk bagepapiret over på en rist eller en kold overflade, så de kan køle. De er meget bløde, når de kommer ud af ovnen, men bliver lækre og sprøde ved afkøling!
  • Når dine ginger nuts er kølet af, kan du evt. smelte chokoladen (i vandbad eller mikroovn) og “slynge” den henover kagerne med en ske.

 

Indsendt af Karina Nielsen.